Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar

Recept: Vruchtenbowl

Naar oma’s recept - Vruchtenbowl

Ouderwets lekker en lang geleden een vast onderdeel van een verjaardag: de vruchtenbowl. De een kent het inderdaad van een sociale gathering back in the days en de ander krijgt het nog steeds voorgeschoteld bij opa en oma. Wij snappen dat laatste wel, want what’s not to like? Wij delen het nostalgische recept voor vruchtenbowl maar al te graag met je.

Dit heb je nodig:

  • 500 ml witte wijn (vervang door een niet-alcoholische variant of druivensap)
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 250 ml bruiswater
  • 100 ml citroensap
  • 50 gr suiker
  • 500 gr gemengd vers fruit, zoals aardbeien, ananas, druiven, kiwi en mango.
  • 1 citroen in dunne schijfjes
  • 1 sinaasappel in dunne schijfjes
  • Verse muntblaadjes (ter garnering)

Zo maak je het:

  1. Was en snijd het verse fruit in gelijke stukjes. Verwijder eventuele pitten en schillen.
  2. Meng de suiker met het citroensap en roer goed totdat de suiker is opgelost.
  3. Giet de witte wijn, de sinaasappelsap, het bruiswater en het suiker-citroenmengsel in een bowl. Roer alles goed door elkaar.
  4. Doe het gesneden fruit en de citroen- en sinaasappelschijfjes in de bowl. Meng voorzichtig, zodat het fruit goed wordt verdeeld door de vloeistof.
  5. Zet de bowl minimaal een uur in de koelkast, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
  6. Garneer vlak voor het serveren met verse muntblaadjes en serveer de vruchtenbowl in mooie glazen of schaaltjes.

Dat wordt ouderwets genieten…